Türkiyede Kırtasiye Mağazaları

05/05/2016
Türkiyede Kırtasiye Mağazaları

Türkiyede Kırtasiye Mağazaları

Kırtasiye Kelimesi nereden geldiğiniz bahsetmek ile başlayalım söze. Kırtasiye ilk olarak 1900 yılında "resmi dairelerde kâğıt ve yazı malzemesi için tahsis edilen ödenek" olarak geçmiştir tarihimizde. Kırtasiyeci kelimesi ise "kâğıt ve yazı levazımı satan kişi, yazışmayı artırarak işi zorlaştıran memur" olarakda tarih sayfalarında yerini almıştır.

Aynı zamanda sahaflıktan başlayan bir çok sahaflar (kitapcılar) kırtasiye ürünlerini barındırmaya başlayarak kitap kırtasiyeci olarak sektörde yerini aldı.

Okul ders kitaplarının Devlet tarafından dağıtılmasından önce sektör ciddi halde cazibe oluşturuyordu. Ders kitaplarının devlet tarafından dağıtılması , kırtasiye ürünlerinin market , ucuzluk merkezleri gibi reyonlarda yer bulmasıyla kırtasiye mağaza sayısı azalmaya başladı.

Kırtasiye sektörünü takip eden , yenilik ve gelişmeleri yakından takip eden kırtasiyeler sektörde işlerini büyükttü, sadece okul sezonuna hizmet veren kırtasiye dükkanları malesef sektörden çekilmeye başladı.

Hemen hemen tüm il ve ilçede bir kaç mağaza işini ciddi takip eden fiyat rekabeti sağlayalabilen kırtasiye mağaza ve e-ticaret siteleri günden güne daha da önde çıkmaya devam edecekti

Yorumlar

Hiç mesaj bulunmadı

Görüşünü yaz
Kapat
Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için çerez politikamızı ve kişisel verilerin korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum.